Συνταγή: Φράουλες στο τηγάνι με μέλι, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα

Ένα φίνο ανοιξιάτικο επιδόρπιο, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με φρέσκες φράουλες ζεσταμένες στο τηγάνι μαζί με μέλι και σερβιρισμένες με ξινομυζήθρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τις φράουλες στο τηγάνι με μέλι, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα ξεκινάμε πλένοντας τις φράουλες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε τις φράουλες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους.
  3. Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνουν. Οι χυμοί από τις φράουλες θα ενωθούν με το μέλι και θα γίνει ένα αραιό σιροπάκι.
  4. Σερβίρουμε τις φράουλες πάνω από την ξινομυζήθρα, σκορπίζουμε και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy