Συνταγή: Flatbread με μελιτζάνα, μετσοβόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια

Είναι λίγο μπελαλίδικο αυτό το flatbread αλλά αξίζει τον κόπο. Η μελιτζάνα ταιριάζει τέλεια με το καπνιστό τυρί και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το μόνο που λείπει είναι μια παγωμένη μπίρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τις πίτες

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Για να ετοιμάσουμε το flatbread με μελιτζάνα ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το αλατοπίπερο, σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας ώστε να λιώσουν οι ντομάτες.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού.

Για τα flatbread

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
  2. Το χωρίζουμε σε 4 – 5 ίσα μέρη, πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι και τα λαδώνουμε.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  4. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς κάθε μπαλάκι ξεχωριστά και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη (περίπου 15 λεπτά), να ξεκουραστούν.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  6. Aνοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη ή με το χέρι μας σε λεπτές πίτες οβάλ, και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  7. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.

Για τις μελιτζάνες

  1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατόνερο για 5 λεπτά. Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
  2. Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες με απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  4. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Για τα κρεμμύδια

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουτ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνουμε τα flatbread που έχουμε προψήσει και στρώνουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας στο καθένα.
  2. Μοιράζουμε τις μελιτζάνες, την μοτσαρέλα και το μετσοβόνε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 7 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy