Συνταγή: Fettuccine Alfredo ή Al burro (βίντεο)

Μια μακαρονάδα, μόνο με 3 υλικά. Τα fettuccine alfredo λέγονται και al burro, βουτύρου δηλαδή λόγω της μεγάλης ποσότητας αυτού. Η ιστορία θέλει να πρωτοφτιάχτηκε το 1914 στο εστιατόριο του Alfredo di Lelio στη Ρώμη.

Θα είναι δεσμευτικό για όλες τις πλευρές και θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και καταμερισμό ευθυνών
5′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε fettuccine alfredo, βράζουμε τα ζυμαρικά (fettuccine ή ταλιατέλες) σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε το 1 φλιτζ. τσαγιού νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν μέχρι να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
  6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy