Συνταγή: Φέτες κρεμμυδιών στιφάδο

Κρεμμύδια στιφάδο όχι μαγειρεμένα όπως ίσως φαντάζεστε, αλλά σοταρισμένα σε κρασί και μπαχαρικά, ώστε να τα αποθηκεύσουμε στο βάζο και να είναι έτοιμα προς χρήση κάθε στιγμή.

Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τις φέτες κρεμμυδιών στιφάδο ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών και χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά στο μέτριο.
  3. Τις σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανες.
  4. Αν αρχίσουν να κολλάνε, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας το σοτάρισμα το ζητούμενο είναι να μαλακώσουν οι ροδέλες και να ροδίσουν ήπια, χωρίς να καούν και πικρίσουν.
  5. Προσθέτουμε τα κρασιά, το ξύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό και ανακατεύουμε.
  6. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει και να καραμελώσει ελαφρώς.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Το φυλάμε σε κλειστό δοχείο, στο ψυγείο για 3 – 4 ημέρες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy