15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Βάζουμε τη φάβα σε κατσαρόλα με 750 ml νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ξαφρίζουμε καλά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θρούμπι και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ή μέχρι να μαλακώσει η φάβα και να αρχίσει να πήζει.
- Την ανακατεύουμε 1-2 φορές προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μπλέντερ σε δόσεις).
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Πρέπει το λάδι να ενσωματωθεί στη φάβα, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ωμό, τον πελτέ σκόρδου, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη φάβα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Μυστικά
Πελτές ψητού σκόρδου
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο 1 κεφαλάκι σκόρδο ακαθάριστο και ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά. Ελέγχουμε αν μαλάκωσε τρυπώντας με καλαμάκι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Παίρνουμε μία μία σκελίδα και τη ζουλάμε ώστε να βγει η σάρκα από το φλούδι. Λιώνουμε τη σάρκα με το πιρούνι, ανακατεύουμε με 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και συντηρούμε σε βάζο στο ψυγείο. Το ψημένο σκόρδο χάνει την αψάδα του και αποκτά μια φινετσάτη γλύκα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 