Συνταγή: Φασόλια πιάζ με καπνιστό χέλι

Εδώ τα φασόλια συνδυάζονται με σάλτσα miso από ρεβύθια και καπνιστό χέλι, δημιουργώντας έναν εξωτικό συνδυασμό υλικών, που ξυπνά τις αισθήσεις.

Ανιχεύθηκαν ουσίες πέραν των αποδεκτών ορίων
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: για 20 μεζεδάκια

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσιγνκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασόλια πιάζ με καπνιστό χέλι, ξεκινάμε με το ντρεσινγκ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά.

Σαλάτα

  1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το αγγούρι, την πιπεριά, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο.
  3. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το χέλι και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy