Συνταγή: Φασολάκια τουρσί

Με τα πρώτα φασολάκια της εποχής ετοιμάζουμε ένα εύκολο, αρωματικό τουρσί, ιδανικό ως «σαλάτα» με μαύρες ελιές και φέτα, αλλά και ως εξαιρετικός μεζές.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά πάνω σε πετσέτα. Τα βάζουμε σε βάζο, χωρητικότητας 1 λίτρου.
  3. Για να φτιάξουμε την οξάλμη, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/2 λίτρο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6-8 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε στο βάζο με τα φασολάκια, φροντίζοντας να τα καλύψει καλά. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε το τουρσί να ωριμάσει σε ένα ντουλάπι για 4-5 ημέρες.
  5. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο, διατηρείται στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε το τουρσί λουσμένο με ένα πικάντικο ελαιόλαδο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy