Συνταγή: Φασολάκια με σελινόριζα και γλυκοπατάτες

Αυτό το γιαχνί με φασολάκια δεν μοιάζει με τα άλλα. Είναι πρωτότυπο, έχει άρωμα εσπεριδοειδών και τη γλύκα από τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες. Το λατρέψαμε!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια με σελινόριζα και γλυκοπατάτες, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ, το τσίλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με τα υγρά του μπολ και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy