Συνταγή: Φασολάκια με ντομάτες και πέστο δυόσμου – αμυγδάλου

Μία εξαιρετική συνταγή με φασολάκια, ντομάτες και σούπερ αρωματικό πέστο δυόσμου - αμυγδάλου.

Προσωρινή αναστολή αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων προς Πακιστάν
10′ προετοιμασία
3: μαγείρεμα
Σύνολο: 3:10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα φασολάκια

Για τις φουρνιστές ντομάτες

Για το πέστο δυόσμου-αμυγδάλου

Διαδικασία

Φασολάκια

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και 100-150 ml νερό, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε τα φασολάκια, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.

Φουρνιστές ντομάτες

  1. Χαράζουμε χιαστί τις ντομάτες στη βάση τους και τις ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει.
  2. Τις μεταφέρουμε αμέσως σε κρύο νερό με παγάκια, τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε (γίνεται εύκολα, γιατί η φλούδα έχει ήδη σχεδόν αποκολληθεί).
  3. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  5. Βάζουμε τις ντομάτες σε μονή στρώση σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για περίπου 2 ώρες (μόλις περάσει η πρώτη ώρα, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά).

Πέστο δυόσμου-αμυγδάλου

  1. Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά στον πολυκόφτη, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να ψιλοκοπούν τα αμύγδαλα, σαν χοντρά ψίχουλα, και όχι να φτιάξουμε λείο πολτό.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα τους σε πιάτα και βάζουμε ανάμεσά τους τις ψητές ντομάτες με το ζουμί τους. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από λίγο πέστο (δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε όλο).
  2. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy