Συνταγή: Φασολάδα με παστουρμά

Το παστιρμαλί κουρού φασουλιέ είναι η σμυρναίικη παραλλαγή της φασολάδας με προσθήκη παστουρμά, και είναι σκέτη νοστιμιά!

Πρόστιμα-φωτιά προνοεί νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για όσους ιδιοκτήτες σκύλων παρανομούν
20′ προετοιμασία
1:43′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:3′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα με παστουρμά, ξεκινάμε, αποβραδίς, και μουσκεύουμε τα φασόλια σε μια λεκάνη νερό.
  2. Την επομένη, τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  3. Στη συνεχεια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, μπορούμε να τα βράσουμε στη χύτρα, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.
  4. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, για 7 – 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να χρυσίσουν.
  6. Προσθέτουμε τον παστουρμά, τον πελτέ και τις ντομάτες, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και ρίχνουμε τα φασόλια, το νερό και αλατοπίπερο (με μέτρο, γιατί ο παστουρμάς είναι αλμυρός και πικάντικος).
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερά τα φασόλια και να χυλώσει η φασολάδα.
  8. Αν δεν έχει χυλώσει όσο μας αρέσει, παίρνουμε 2 κουτάλες ζουμί από τα φασόλια, μαζί με λίγα φασόλια και κρεμμύδια και τα λιώνουμε στο μούλτι.
  9. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και αφήνουμε το όλον να πάρει μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο θα χυλώσει η φασολάδα μας.
  10. Σερβίρουμε, την φασολάδα με παστουρμά, με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο δροσερό γιαούρτι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy