20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φακές με ξινόμηλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτά- ρουμε το κρεμμύδι με το μήλο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο, τη δάφνη και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 35- 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξίδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με παξιμάδια από χαρούπι και φέτα με ντοματίνια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 