Συνταγή: Φάγαμε λευκή φασολάδα και, ναι, τα χάσαμε με τη νοστιμιά της!

Είναι σούπα, ζουμερή, αλλά όχι μπλουμ, ελαφρώς δεμένη, αλλά όχι χυλός, απλή, μα πεντανόστιμη. Και το σημαντικότερο; Η συνταγή είναι του Χριστόφορου Πέσκια, από την πατρίδα του την Κύπρο.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου
20′ προετοιμασία
2:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:50′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξω λευκή φασολάδα, αρχικά ξεπλένω καλά τα φασόλια από το πρώτο τους νερό, αυτό του μουλιάσματος.
  2. Τα βάζω σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω νερό να τα καλύψει καλά και τα βράζω έντονα για 10 λεπτά.
  3. Στραγγίζω τα φασόλια και πετάω το νερό.
  4. Τα βάζω ξανά στη βαθιά κατσαρόλα και ρίχνω το μετρημένο νερό, που θα πρέπει να καλύπτει τα φασόλια κατά 3-4 δάχτυλα.

Σιγανό βράσιμο, φρέσκα μυρωδικά

  1. Αφήνω το υγρό να κοχλάσει και ξαφρίζω για όσο βγαίνει αφρός.
  2. Μετά, ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη.
  3. Βράζω τη φασολάδα σε ανοιχτή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, να φουσκώσουν και να σκάσει η φλούδα τους.
  4. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος ρίχνω αλάτι.
  5. Πετάω τα λαχανικά και τα μυρωδικά και η λευκή φασολάδα είναι έτοιμη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy