20′ προετοιμασία
2:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:50′
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Μερίδες: 6-7
Διαδικασία
- Για να φτιάξω λευκή φασολάδα, αρχικά ξεπλένω καλά τα φασόλια από το πρώτο τους νερό, αυτό του μουλιάσματος.
- Τα βάζω σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω νερό να τα καλύψει καλά και τα βράζω έντονα για 10 λεπτά.
- Στραγγίζω τα φασόλια και πετάω το νερό.
- Τα βάζω ξανά στη βαθιά κατσαρόλα και ρίχνω το μετρημένο νερό, που θα πρέπει να καλύπτει τα φασόλια κατά 3-4 δάχτυλα.
Σιγανό βράσιμο, φρέσκα μυρωδικά
- Αφήνω το υγρό να κοχλάσει και ξαφρίζω για όσο βγαίνει αφρός.
- Μετά, ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη.
- Βράζω τη φασολάδα σε ανοιχτή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, να φουσκώσουν και να σκάσει η φλούδα τους.
- Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος ρίχνω αλάτι.
- Πετάω τα λαχανικά και τα μυρωδικά και η λευκή φασολάδα είναι έτοιμη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 