Συνταγή: Εξαίσιο σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο

Ένα σουφλέ με άρωμα ελληνικό από τη Νένα Ισμυρνόγλου. Το νούμπουλο Κέρκυρας και το αλοιφώδες ανεβατό της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας χαρίζουν εξαιρετική νοστιμιά.

Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.
10′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα των 2 λίτρων

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο ξεκινάμε και σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια, 1 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150° C.
  2. Τα βγάζουμε και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  3. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι και στο βούτυρο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το αλλαντικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  5. Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον τραχανά και τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ.
  7. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  9. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια με το ζουμί τους, το ανεβατό και το γαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  10. Βουτυρώνουμε το σκεύος, αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνεια.
  11. Σερβίρουμε αμέσως το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy