Συνταγή: Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα – βήμα

Φτιάχνουμε υπέροχο παγωτό ξυλάκι χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ειδική φόρμα, με μόνο 4 υλικά!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα, ξεκινάμε κόβοντας το κουτί του γάλακτος με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Υλικά

Τεμάχια: 4-5

Θα χρειαστούμε επίσης

Διαδικασία

 1. Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα, ξεκινάμε κόβοντας το κουτί του γάλακτος με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.
 2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι). Θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι, αλλά να μην έχει γίνει σαντιγί.
 3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν τα δύο υλικά και να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
 4. Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά μέσα στο κουτί του γάλακτος. Χτυπάμε το κουτί 4-5 φορές πάνω στον πάγκο έτσι ώστε το μείγμα να απλώσει καλά.
 5. Με ένα λεπτό, μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε οπές στη μία πλαϊνή πλευρά του κουτιού, ξεκινώντας την πρώτη περίπου 2 εκ. από το κάτω μέρος και τις υπόλοιπες σε απόσταση 4 εκ. από την προηγούμενη. Ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού, θα βγουν 4-5 οπές.
 6. Μπήγουμε σε κάθε οπή από 1 ξυλάκι παγωτού (το μπήγουμε περίπου μέχρι τη μέση).
 7. Κλείνουμε το κουτί στο πάνω μέρος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη (όρθιο) για τουλάχιστον 10 ώρες.
 8. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει.
 9. Βγάζουμε το κουτί του γάλακτος από την κατάψυξη, το ξαπλώνουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα καλό πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε ενδιάμεσα από τα ξυλάκια παγωτού για να διαχωρίσουμε τα παγωτά.
 10. Αφαιρούμε το χαρτί και βυθίζουμε τα ξυλάκια στη σοκολάτα.
 11. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy