Συνταγή: Daiquiri φράουλα με τζίντζερ

Το daiquiri φράουλα γίνεται ακόμα καλύτερο με τζίντερ και λίγο μαύρο πιπέρι.

10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Για το shrub φράουλας:

Διαδικασία

Για το shrub φράουλας:

  1. Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ daiquiri φράουλα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το shrub. Τοποθετούμε σε ένα βάζο τις καθαρισμένες φράουλες, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια, κλείνουμε το βάζο με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
  2. Στην συνέχεια το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο.
  3. Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Κρατάμε στη άκρη τις φράουλες (θα τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα για γαρνιτούρα), βάζουμε το υγρό σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το κοκτέιλ:

  1. Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 12”.
  2. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe.
  3. Πάνω από τις φράουλες που περίσσεψαν από το shrub, τρίβουμε λίγο πιπέρι και γαρνίρουμε με αυτές το ποτό μας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy