Συνταγή: Χταπόδι ξιδάτο

Πεντανόστιμος κι ιδιαίτερα αγαπημένος ουζομεζές, το ξιδάτο χταπόδι ετοιμάζεται εύκολα κι εξαφανίζεται εξίσου εύκολα με το που θα φτάσει στο τραπέζι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κ. Σοφία Οικονομίδη μαγειρεύει πίσω από το τεζάκι στον καφενέ που διατηρεί μαζί με τον αδεργό της Μιχάλη Οικονομίδη, στα Θολάρια. Το μενού έχει λίγα και καλά, εδώ και εξήντα χρόνια που οι γονείς τους πήραν το παμπάλαιο αυτό καπηλειό – από εκεί η συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι ξιδάτο, καθαρίζουμε και χωρίζουμε το χταπόδι στα πλοκάμια του.
  2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει.
  3. Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για ακόμα 10-15 λεπτά, να μείνει μαστιχωτό με μια δεμένη σαλτσούλα.
  5. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  6. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy