40′ προετοιμασία
6′ μαγείρεμα
Σύνολο: 46′
Υλικά
Κομμάτια: 20
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να ετοιμάσουμε τα χορτοπιτάκια του τηγανιού, στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε τον κάδο με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα, σε σημείο μακριά από ρεύματα αέρα.
Γέμιση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλατίζουμε.
- Τα τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Δεν τα στύβουμε ούτε τα στραγγίζουμε.
Πιτάκια
- Κόβουμε το ζυμάρι σε 20 ίσα μέρη και τα πλάθουμε μπαλάκια.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη, σε δισκάκι λεπτό και στρογγυλό, διαμέτρου περίπου 15 εκ.
- Βάζουμε από 1 γεμάτη κουτ. γέμιση στο μισό μέρος του δίσκου και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό, φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο.
- Βρέχουμε ελαφρώς τις άκρες του δίσκου με ελάχιστο νερό και τις πιέζουμε με πιρούνι για να κολλήσουν και να σφραγίσουν τη γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο από τον πυθμένα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.
- Τηγανίζουμε τα χορτοπιτάκια σε δόσεις, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινες φουσκάλες και να χρυσίσουν.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε χλιαρά ή μόλις κρυώσουν εντελώς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 