Συνταγή: Χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή

Μεζές περιωπής οι χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή. Η σεφ τους ετοιμάζει με άγρια χόρτα, εμείς όμως μπορούμε και με ό,τι χόρτα μας αρέσουν και βρούμε στην αγορά.

30′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή, αρχικά βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τα σουρώνουμε, τα χοντροκόβουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πετσέτας – τα βάζουμε στην πετσέτα, την κλείνουμε σαν πουγκάκι και τα στύβουμε
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο (στο εσωτερικό τους θα είναι σκληρές).
  4. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
  5. Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα χόρτα και προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το τυρί και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
  8. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  9. Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  10. Αλευρώνουμε τους χορτοκεφτέδες και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή ζεστούς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy