Συνταγή: Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και σπαράγγια στη λαδόκολλα

Χόρτα και σπαράγγια που ξεκινάνε στην κατσαρόλα, τελειώνουν στον φούρνο, κλεισμένα σε πακετάκια με ντοματίνια κι αυγά, κι αποκτούν αίσθηση ψητού.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά στη λαδόκολλα ξεκινάμε και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα χόρτα, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για περίπου 7 – 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  7. Παίρνουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας , τα διπλώνουμε στη μέση και τα βάζουμε σε 4 βαθιά πιάτα (για να γίνει πιο… βαθιά η λαδόκολλα).
  8. Μοιράζουμε το μείγμα από τα χόρτα, ρίχνουμε στο κάθε πιάτο από ένα αυγό μελάτο και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
  9. Μεταφέρουμε τα πακετάκια σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  10. Τα χόρτα θα μείνουν ζωντανά και θα αποκτήσουν λίγο την αίσθηση του ψητού.
  11. Ανοίγουμε τα πακετάκια, πιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy