Συνταγή: Χορδές στον φούρνο

Κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια» με συκώτι και γλυκάδια, ψημένα στο φούρνο, είναι οι χορδές. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ως μεζέ στο πασχαλινό τραπέζι. Παραγγέλνουμε εγκαίρως τα εντόσθια, καθότι η ζήτηση τις μέρες αυτές είναι μεγάλη.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
2: προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:40′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις χορδές στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Παίρνουμε 1 – 2 κομμάτια από τα γλυκάδια και 1-2 από το συκώτι και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
  3. Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
  4. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά, με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου), τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
  5. Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη «χορδή» σε μέτριο ταψί.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν
  8. Αν ενδιαμέσως στεγνώσει το ταψί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  9. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις χορδές σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy