Συνταγή: Χοιρινοί κεφτέδες με πάπρικες και γρήγορο τσάτνεϊ κυδώνι

Και με γλυκιά και με καπνιστή πάπρικα αρωματίζουμε αυτούς τους λαχταριστούς χοιρινούς κεφτέδες. Για συνοδεία ετοιμάζουμε στα γρήγορα ένα γλυκόξινο τσάτνεϊ κυδώνι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τα κεφτεδάκια

Για το γρήγορο τσάτνεϊ

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να ετοιμάσουμε τους χοιρινούς κεφτέδες με πάπρικες και γρήγορο τσάτνεϊ κυδώνι ξεκινάμε και σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα ψίχουλα σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το σκεύος τακτικά, μέχρι να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει.
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ψίχουλα, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά.
  4. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους (50 γρ.), τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν και τους αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Γρήγορο τσάτνεϊ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ με το τσίλι για 20-25 δευτερόλεπτα.
  2. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να εξατμιστεί η αψάδα του και προσθέτουμε το κυδώνι (ή τη μαρμελάδα).
  3. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 8-10 εκ. από τη σχάρα).
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο τους κεφτέδες, τους λαδώνουμε ελαφρά και τους ψήνουμε για 7-8 λεπτά από τη μία πλευρά.
  3. Τους γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με το τσάτνεϊ και συνοδεύουμε με μικρές πίτες για σουβλάκι, ζεσταμένες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy