30′ προετοιμασία
2:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:10′
Υλικά
Μερίδες: 6
Για το άλειμμα
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό ρολό με μανιτάρια, απλώνουμε το κρέας σε μια λεία επιφάνεια και το αλείφουμε με το λάδι και τη μουστάρδα.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τη ρίγανη και αποσύρουμε.
Ρολό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε με μαγειρικό σπάγκο σε κοντινές αποστάσεις. Τυλίγουμε σε 2 λαδόκολλες, το τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο και αφαιρούμε,προσεκτικά τις λαδόκολλες.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού με το άλειμμα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρισμα
- Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 