Συνταγή: Χοιρινό ρολό γεμιστό με εύκολη κρέμα δαμάσκηνου – γραβιέρας

Ο συνδυασμός γραβιέρας και ξερών φρούτων δίνει στη γέμιση αυτή σπιρτάδα, οξύτητα, γλύκα αλλά και σώμα.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
45′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:45′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα δαμάσκηνου – γραβιέρας

Για το κρέας

Για το ταψί

Διαδικασία

Κρέμα δαμάσκηνου – γραβιέρας

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό ρολό γεμιστό με εύκολη κρέμα δαμάσκηνου – γραβιέρας ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για την κρέμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα λείο και πυκνό.
  2. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Ρολό

  1. Χαράσσουμε το ανοιγμένο κομμάτι κρέας σε διάφορα σημεία και πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με χοντρό αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε με τις παλάμες μας για να απορροφηθούν καλύτερα τα αρτύματα αυτά και απλώνουμε το ρολό σε καθαρή επιφάνεια.
  2. Απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, αφήνοντας ένα κενό 1 εκ. γύρω γύρω.
  3. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε σφιχτά με σπάγκο, σε πυκνά διαστήματα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το κρασί και το νερό και το τοποθετούμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου.
  6. Ακουμπάμε το ρολό σε μια λαδωμένη σχάρα και την προσαρμόζουμε μία θέση πάνω από το ταψί. Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι το ρολό να ψηθεί μέχρι μέσα και να ροδίσει ωραία εξωτερικά.
  7. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπάγκους.
  8. Σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν ελαφρώς και να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
  9. Κόβουμε το χοιρινό ρολό σε φέτες, σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy