Συνταγή: Χοιρινό με βότανα και σάλτσα δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων

Το παραδοσιακά χριστουγεννιάτικο χοιρινό, γίνεται ζουμερό και μυρωδάτο και μαγειρεύεται σε μια απίθανα γλυκοπικάντικη σάλτσα με ξερά δαμάσκηνα και κατακόκκινα φρούτα. Δοκιμάστε το!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
30′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:30′

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:Fissler Ημίχυτρα Ανοξείδωτη Original Profi 24cm -4,5ltMaxwell & Williams Μύλοι Αλατιού & Πιπεριού Σετ 2τεμ. 20cm. MaisonFissler Τηγάνι 24Εκ. 2L Με Κεραμική Επίστρωση Ceratal Comfort

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό με βότανα και σάλτσα δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων κάνουμε το εξής: Σε ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. ελαφρώς, σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
  4. Τότε τα αδειάζουμε στην με το κρέας, προσθέτουμε το φασκόμηλο και λίγο βραστό νερό, να μισοσκεπάσει το κρέας, και κλείνουμε με το καπάκι.
  5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας το κρέας πότε-πότε μέσα στο υγρό.
  6. Πολτοποιούμε τα ξερά δαμάσκηνα μαζί με το κρασί και τα κόκκινα φρούτα και αδειάζουμε τον πολτό στην . Κρατάμε μερικά κόκκινα φρούτα στην άκρη για το σερβίρισμα.
  7. , ρίχνουμε την κανέλα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
  8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  9. Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Στολίζουμε αν θέλουμε με λίγα κόκκινα φρούτα και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy