Συνταγή: Χοιρινό με φασολάκια

Όπως σε πολλά λαδερά της Κρήτης, έτσι και σε αυτή τη συνταγή για χοιρινό με φασολάκια, το κρέας είναι ένα «σχόλιο» στο πιάτο. Δεν πρωταγωνιστεί, αλλά ούτε λείπει ποτέ.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό με φασολάκια, ξεκινάμε βάζοντας το κρέας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που να το σκεπάζει και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
  2. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, το στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  3. Τα τσιγαρίζουμε όλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το φαγητό.
  5. Όταν μισοψηθούν τα φασολάκια, μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, για να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy