Συνταγή: Χοιρινή πανσέτα με μίσο, από την Ιαπωνία

Βλέπουμε με άλλο μάτι τη χοιρινή πανσέτα, αφού την μαρινάρουμε σε μείγμα από ασιατικά υλικά όπως το μίσο, το μίριν, το σάκε και το τζίντζερ.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινή πανσέτα με μίσο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαρινάδα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1/2-1 λεπτό. Ρίχνουμε το σάκε, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να ζεσταθούν όλα τα υλικά, και αποσύρουμε.
  2. Βάζουμε σε μπολ την πανσέτα και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  3. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε σε καλά λαδωμένη σχάρα, στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα.

Μυστικά

*Το μίσο είναι ιαπωνικό κοντιμέντο με βάση τα φασόλια σόγιας και γλυκιά, λεμονίζουσα γεύση. Το σάκε είναι αλκοολούχο ιαπωνικό ποτό από ρύζι. Το μίριν είναι ιαπωνικό γλυκό κρασί. Τοκαράτσι είναι ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών. Όλα αυτά τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy