20′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 28′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Οι Κορεάτες έχουν μεγάλη παράδοση στο μπάρμπεκιου και αυτές οι χοιρινές μπριζόλες με την πικάντικη μαρινάδα την εκπροσωπούν επάξια. Με λίγο κίμτσι –το κορεάτικο λάχανο τουρσί− στο πλάι τους είναι ακόμη καλύτερες.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη μαρινάδα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για να ετοιμάσουμε τις κορεάτικες χοιρινές μπριζόλες με πικάντικα μπαχαρικά ξεκινάμε και σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Βάζουμε εκεί τις μπριζόλες και τις γυρνάμε 2-3 φορές, μέχρι να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες.
- Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και πετάμε τη μαρινάδα.
Ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Ψήνουμε τις μπριζόλες σε λαδωμένη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό, αλλά να παραμείνουν ζουμερές.
- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες κόβοντας μια μπριζόλα σε χοντρό σημείο: η σάρκα πρέπει να είναι λευκή και, αν την πιέσουμε, το υγρό να είναι διάφανο και όχι ροζέ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
- Τις σερβίρουμε ζεστές, ιδανικά με ρύζι στον ατμό, φύλλα μαρουλιού, καυτερές πιπερίτσες και kimchi.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 