Συνταγή: Χοιρινά σουβλάκια με dry rub μπαχαρικών και ξερά βερίκοκα

Τα πιο τρυφερά χοιρινά σουβλάκια που έχετε δοκιμάσει με αρώματα πάπρικας, κόλιανδρου και πιπεριού καγιέν.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για το dry rub μπαχαρικών

Διαδικασία

Dry rub μπαχαρικών

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά σουβλάκια με dry rub μπαχαρικών και ξερά βερίκοκα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους χοιρινού και ανακατεύουμε, κάνοντας ένα καλό μασάζ για να απορροφήσουν τα αρώματα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε τα «φύλλα» μαραθόριζας και τα βερίκοκα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε ξανά το μπολ και αφήνουμε στην άκρη για άλλη 1 ώρα.
  5. Περνάμε το χοιρινό σε 8 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, βάζοντας ενδιάμεσα «φύλλα» μαραθόριζας και βερίκοκα.
  6. Αλείφουμε τα σουβλάκια καλά με ελαιόλαδο.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 20 λεπτά – υπολογίζουμε 5 λεπτά για καθεμία από τις τέσσερις πλευρές τους.
  3. Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τα κομμένα λάιμ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy