Συνταγή: Χοιρινά παϊδάκια BBQ

Εξωτικά και πανεύκολα τα χοιρινά παϊδάκια, με μια γλυκοπικάντικη σάλτσα που κολλάει και στο κρέας και στα δάχτυλά μας, η sticky BBQ sauce.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1:10′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινά παϊδάκια BBQ, σε ένα ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν. Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα.

Ψήσιμο

  1. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Την βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy