Συνταγή: Χειροποίητο γαλοτύρι με κάστανα και μήλα ψητά

Η Λίνα φτιάχνει ένα πολύ νόστιμο «άλειμμα», ένα μείγμα από φέτα, ξινότυρο και κοπανιστή. Τα κάστανα που έβαλε στη συνταγή τα πήρε ζεστά από τον καστανά της γειτονιάς.

Εγκαινιάστηκαν σήμερα σειρά έργων από τον Πρόεδρο
15′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χειροποίητο γαλοτύρι με κάστανα και μήλα ψητά, ξεκινάμε ψήνοντας τις φέτες του μήλου σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά, ώστε να ενωθούν κάπως χωρίς να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια κρέμα (δεν χρειάζεται να είναι λεία). Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα κάστανα και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε σε μπολ το γαλοτύρι και τοποθετούμε περιμετρικά τα ψημένα μήλα, ώστε να μπορεί ο καθένας να συνδυάζει μπουκιές μήλου και γαλοτυριού μαζί. Αν θέλουμε, στολίζουμε με μερικές σταφίδες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy