Συνταγή: Χειμωνιάτικη panzanella

Η ψωμένια ιταλική σαλάτα panzanella έχει πολλές παραλλαγές, σ' αυτή την χειμωνιάτικη βερσιόν όμως, με κουνουπίδι, αντζούγιες, σταφίδες και κάππαρη είναι το κάτι άλλο.

20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την χειμωνιάτικη panzanella ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, για μόλις 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Θέλουμε να είναι σχετικά τραγανό.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες τσίλι και τις αντζούγιες για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να γίνουν πάστα.
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψωμιού και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy