Συνταγή: Burgers από κρανιό με αβοκάντο σε ψωμάκι ολικής

Ένα γευστικότατο και λαχταριστό μπέργκερ με νόστιμο κρανιό και βουτυράτο αβοκάντο, γίνεται εύκολα και γρήγορα, σε μόλις 10 λεπτά. Είναι ελαφρύ, θρεπτικό και υγιεινό, ιδανικό για γεύματα με την οικογένεια και φίλους.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα και είναι ψάρι υψηλής ποιότητας, προικισμένο με φίνα γεύση και απαλή υφή, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πολύ πλούσιο σε ω3.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε burgers από με αβοκάντο σε ψωμάκι ολικής, αρχικά με τη βοήθεια δυο μαχαιριών ή στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα φιλέτα κρανιού.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπολ τα ψιλοκομμένα φιλέτα , το κορνφλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα ή οκτώ μικρότερα burgers και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  4. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο.
  5. Έπειτα, λαδώνουμε τα burgers.
  6. Τα ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Αλείφουμε με μαγιονέζα τους πάτους στα ψωμάκια.
  8. Από πάνω βάζουμε φύλλα σαλάτας ή φύτρες και φετούλες αβοκάντο.
  9. Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και ακουμπάμε ένα burger.
  10. Σερβίρουμε, τα burgers από με αβοκάντο σε ψωμάκι ολικής, με πατάτες τηγανητές ή chips.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy