Συνταγή: Μπρουσκέτες με τσαλαφούτι και πιπεροσαλάτα

Μπρουσκέτες με τσαλαφούτι και πιπεροσαλάτα, ένας εξαίρετος μεζές με πρωταγωνιστή το τσαλαφούτι των Αγράφων, που πλέον έγινε και ΠΟΠ προϊόν.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Τεμάχια: 2

Για την πιπεροσαλάτα

Διαδικασία

Πιπεροσαλάτα

  1. Για την πιπεροσαλάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Μπρουσκέτες

  1. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα, στην τοστιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και από τις δύο πλευρές, αλλά να μην ξεραθούν.
  2. Μόλις κρυώσουν λιγάκι, τις αλείφουμε με το τσαλαφούτι (από 100 γρ. στην καθεμία) και τις βάζουμε σε πιάτο.
  3. Από πάνω βάζουμε κουταλιές από την πιπεροσαλάτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, σκορπίζουμε μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy