Συνταγή: Μπρόκολο με σολομό και ψητά ντοματίνια

Αυτή η light συνταγή με μπρόκολο και σολομό έχει μόνο 500 θερμίδες η μερίδα, είναι χαμηλή σε νάτριο και είναι γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Εγκαινιάστηκαν σήμερα σειρά έργων από τον Πρόεδρο
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπρόκολο με σολομό και ψητά ντοματίνια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τοn φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Κρατάμε 3 κ.σ. από το νερό του βρασίματος.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τα ντοματίνια. Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό ταψί (ή το αλείφουμε με λίγο λάδι με ένα πινέλο) και βάζουμε τα κομμάτια του σολομού. Αραδιάζουμε στα κενά το μπρόκολο και από πάνω σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
  4. Χτυπάμε στο μούλτι το δεντρολίβανο με το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει ο σολομός γιατί θα είναι άνοστος.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy