1: προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 20
Για τη ζύμη (εναλλακτικά, βάζουμε έτοιμο φύλλο κουρού)
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουρεκάκια με σπανάκι, αρχικά βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το τρίβουμε με τις παλάμες να βραχεί καλά.
- Ρίχνουμε το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό (περίπου 100 – 200 ml) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, αλλά να μην είναι πολύ σφιχτή, για να ανοίγει εύκολα.
- Τη σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα και την αφήνουμε να ησυχάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με μισό ποτήρι νερό και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί σχεδόν μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Προσθέτουμε τότε το σπανάκι (και την ντομάτα, αν τη θέλουμε) και κλείνουμε με το καπάκι για να αχνιστεί και να πέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε και το λαδάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, περίπου το μισό και το ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Πουδράροντάς το ελαφρώς με αλεύρι, να γίνει σχετικά λεπτό, αλλά όχι και σαν χαρτί.
- Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης με ένα μπολάκι.
- Βάζουμε τη γέμιση σπανακιού και το γυρίζουμε να γίνει μισοφέγγαρο.
- Το πιέζουμε να κλείσει καλά.
- Τοποθετούμε το μπουρεκάκι στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και συνεχίζουμε μέχρι να εξαντλήσουμε τα υλικά.
- Τα τρυπάμε σε δύο σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
- Ψήνουμε, τα μπουρεκάκια με σπανάκι, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 50 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 