Συνταγή: Μπουγιουρντί

Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας.

15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπουγιουρντί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.
  3. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy