Συνταγή: Μπουγάτσα με τυρί

Μπορεί η γλυκιά εκδοχή της μπουγάτσας να είναι πιο συνηθισμένη, όμως, γίνεται και με τυρί, και ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της. Εδώ χρησιμοποιούμε τυρί φέτα σε συνδυασμό με γραβιέρα.

Σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του και παραδόθηκε
1: προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Τεμάχια: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα με τυρί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα 100 γρ. βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια βελούδινη μπεσαμέλ.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα τον κρόκο αυγού και τα τυριά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  5. Λιώνουμε τα 250 γρ. βούτυρο και αλείφουμε 2 φύλλα κρούστας. Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και προσθέτουμε στη μέση το 1/5 από το μείγμα της γέμισης, απλώνοντάς το ελαφρώς, σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
  6. Φέρνουμε τις τέσσερις πλευρές των φύλλων προς το κέντρο για να καλύψουμε τη γέμιση και να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο πακετάκι. Κάθε πλευρά που διπλώνουμε, τη βουτυρώνουμε.
  7. Φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες μπουγάτσες και τις τακτοποιούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε την επιφάνειά τους και τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy