5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Μπουγάτσα με τυρί, αγαπημένη γεύση, αλλά δύσκολο να την πετύχεις στο σπίτι. Εμείς πήραμε όλες τις οδηγίες από τον μάστορα μπουγατσοποιό Φίλιππο Μπαντή, τόσο για το όσο και για τη γέμιση.
Υλικά
Τεμάχια: για 2 μπουγάτσες
Για τη ζύμη
Για την κρέμα τυριού (γέμιση)
Διαδικασία
Κρέμα τυριού (γέμιση)
- Για να φτιάξουμε τη γέμιση με κρέμα τυριών, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην αφρίσει, σκουρύνει και «ψηθεί».
- Ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, παίρνοντας αυτό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην καεί, μέχρι να φτιάξουμε μια παχύρρευστη κρέμα ρου (roux), τη βάση της μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε το γάλα, σε δόσεις, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που θα σχηματιστούν.
- Μόλις φτιάξουμε μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε το αυγό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφανειά του, για να μη σχηματιστεί κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύουμε απαλά.
Ζύμη – συναρμολόγηση – ψήσιμο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 