Συνταγή: Μπισκοτογλυκό «καρτόσκι»

Τα καρτόσκι είναι σαν τρουφάκια, από μπισκότα πτι μπερ, βούτυρο και καρύδι, μεταξύ άλλων. Τώρα το καλοκαίρι τα τρώμε απευθείας από την κατάψυξη.

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο Αναπληρωτές Υπουργοί της Τουρκίας – Συναντήθηκαν με τον «δήμαρχο» Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα «καρτόσκι», αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό ή σε ένα σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και το καρύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Πλάθουμε μπαλίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα κυλάμε στο κακάο.
  6. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Τώρα που είναι καλοκαίρι, καλό είναι τα «καρτόσκι» να διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να φαγωθούν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy