Συνταγή: Μπισκότα σόρτμπρεντ μόνο με 3 υλικά

Με τρία μόνο υλικά φτιάχνουμε τα βουτυράτα μπισκότα σόρτμπρεντ. Συνοδεύουν ιδανικά μια κούπα μαύρο τσάι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
8′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 28′

Υλικά

Βάρος: για 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα σορτμπρεντ μόνο με 3 υλικά, ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, με το φτερό, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι ίσα να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C (στον αέρα).
  6. Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και κόβουμε το μείγμα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπάρας. Τα μεταφέρουμε μαζί με το κάτω χαρτί σε μια λαμαρίνα.
  7. Με ένα πιρούνι ή με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειά τους.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Δεν θέλουν παραπάνω κι ας μοιάζουν άψητα και μαλακά. Δεν θέλουμε να σκουρύνουν. Αφού κρυώσουν, θα δούμε ότι θα σκληρύνουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy