Συνταγή: Μπισκότα novarini με τσάι Earl Grey

Ντελικάτα μπισκότα με ουδέτερη γεύση, που θυμίζουν τα σαβαγιάρ, εδώ τα εμπλουτίζουμε με αμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου και τα κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
7′ μαγείρεμα
Σύνολο: 37′

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα novarini με τσάι Earl Grey, ξεκινάμε χτυπώντας για περίπου 15 λεπτά τα αυγά, τους κρόκους, τις βανίλιες και τα 180 γρ. ζάχαρη μέχρις ότου πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
  2. Σε έναν πολυκόφτη αλέθουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη (προσοχή, θα πρέπει να έχουν κρυωσει καλά). Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
  3. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο λαμαρίνες και σχηματίζουμε πάνω στρογγυλά μπισκότα με φαρδύ στρογγυλό κορνέ (ή με ένα κουταλάκι), φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους, διότι σχεδόν θα διπλασιαστούν.
  4. Ανακατεύουμε τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη με τα φυλλαράκια του τσαγιού, πασπαλίζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε λίγο κατά μέρος, μέχρις ότου η επιφάνειά τους στεγνώσει και αποκτήσει μια γυαλάδα. Τοποθετούμε από 1 κυβάκι περγαμόντο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 7-8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy