Συνταγή: Μπιφτέκια σαν σουτζουκάκια με πατάτες και πιπεριές

Μακρόστενα σαν σουτζουκάκια είναι τα σμυρναίικα μπιφτέκια. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν χρησιμοποιείται κιμάς, αλλά πολύ ψιλοκομμένο κρέας.

Πρόστιμα-φωτιά προνοεί νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για όσους ιδιοκτήτες σκύλων παρανομούν
20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Μακρόστενα σαν σουτζουκάκια είναι τα σμυρναίικα μπιφτέκια. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν χρησιμοποιείται κιμάς, αλλά πολύ ψιλοκομμένο κρέας, γιατί έτσι τα μπιφτέκια γίνονται πιο μαστιχωτά, αλλά και πιο ζουμερά, δεν χάνουν τα υγρά τους. Εμείς μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να περάσει το κρέας από τον πιο χοντρό μύλο. Η σμυρναίικη κουζίνα δεν αγαπά τα στεγνά φαγητά κι έτσι προσθέτουν συχνά υλικά που προσδίδουν νόστιμους χυμούς και έξτρα νοστιμιά, όπως ντομάτες, πιπεπιές, μελιτζάνες, πατάτες, κρεμμύδια, βούτυρο, ανάλογα με τα γούστα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

Για το ταψί

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σαν σουτζουκάκια με πατάτες και πιπεριές ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέ- τουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπιφτέκια μακρόστενα (σαν σουτζουκάκια).
  2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε ελαφρώς τις πατάτες για μερικά λεπτά, ίσα να ροδίσουν. Αποσύρουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς και τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές και αποσύρουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ με μισό ποτήρι νερό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε εναλλάξ 1 μπιφτέκι και 1 πατάτα κυκλικά. Προσθέτουμε από πάνω τις πιπεριές, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy