Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα

Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου που ταιριάζουν ιδανικά με sweet chili σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 28′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 180 γρ.
  4. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μυστικά

*Την sweet chili sauce την βρίσκεται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαγιονέζες και τις μουστάρδες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy