Συνταγή: Μπεκρή μεζές με μοσχάρι και πιπεριές

Η Ταβέρνα του Βαρδή από το 1922 φημίζεται για τον μπεκρή μεζέ της. Ιδού η αυθεντική συνταγή του. 40 αγαπημένες μας λιχουδιές με την αυθεντική τους συνταγή από 42 αθηναϊκές ιστορικές ταβέρνες. Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Ανιχεύθηκαν ουσίες πέραν των αποδεκτών ορίων
10′ προετοιμασία
1:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τον μπεκρή μεζέ με μοσχάρι και πιπεριές ξεκινάμε και σε χτυπάμε στον πολυκόφτη το δεντρολίβανο και το κρασί μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά τα κομμάτια μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα αποβάλει το κρέας.
  4. Σβήνουμε με το μείγμα κρασιού-δεντρολίβανου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε μόλις που να καλύψει το κρέας, αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  7. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  8. Αφήνουμε το κρέας να κοχλάσει σχετικά έντονα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το κεφαλοτύρι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, να μισολιώσει το τυρί και να μελώσει ωραία η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy