30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1.200 γρ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι, αρχικά βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια, τους περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Στο μεταξύ, αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Διαδοχικά ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αδειάζουμε επίσης στο μπολ.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με όσο χυμό δεν έχουν ρουφήξει.
- Τους πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
- Τους αδειάζουμε στο μπολ με τη βρώμη και τα καρύδια.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και να γίνει σαν σκληρή λάσπη.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
- Απλώνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.
- Ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα και την ισιώνουμε προσεκτικά.
- Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, περίπου στα 50 λεπτά παγώματος, το βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε το μείγμα σε 16-18 μπάρες.
- Καλύπτουμε πάλι με τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να πήξει εντελώς.
- Στη συνέχεια, διαχωρίζουμε τις μπάρες και τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.
- Διατηρούμε, τις μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
Μυστικά
Προσέχουμε οι χουρμάδες να καλύπτονται από τον πορτοκαλοχυμό κατά το μαρινάρισμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 