40′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Κομμάτια: 16
Βάση
Γέμιση
Επικάλυψη
Διαδικασία
Μπισκότα βάσης
- Για να φτιάξουμε μπάρες με λευκό μπισκότο, καραμέλα κα σοκολάτα, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπολ, το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι για περίπου 2 λεπτά. Το μπισκότο γίνεται «ψιχουλιαστό» και σκληρό.
- Το αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 25×25 εκ., στρωμένο με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε και πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια, ώστε να έχουμε μια ενιαία βάση.
- Βάζουμε το μπισκότο στον φούρνο (δεν χρειάζεται να τον προθερμάνουμε) και το ψήνουμε στον αέρα για 25 με 30 λεπτά. Δεν αλλάζει ιδιαίτερα χρώμα, απλώς σκληραίνει.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 3 ώρες.
Γέμιση
- Ξετυλίγουμε τις καραμέλες και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά από την αρχή, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το μείγμα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την κρύα, μπισκοτένια βάση.
- Την απλώνουμε αμέσως, διότι αν μείνει, θα πήξει.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 6 ώρες.
Επικάλυψη
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Την αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.
- Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε σε μπάρες περίπου 4×9 εκ., τις οποίες διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Για το ψήσιμο και το φορμάρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτο παραλληλόγραμμο ταψί μιας χρήσης.
Όποτε βγάζουμε μια μπάρα από το ψυγείο, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προτού τη φάμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 