Συνταγή: Μπάρες γκρανόλας με ντιπ από γιαούρτι και μύρτιλα

Πλούσιες και τραγανές μπάρες γκρανόλας με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κουβερτούρα και μπαχαρικά. Αν θέλουμε, τις συνοδεύουμε με ένα γλυκόξινο ντίπ από γιαούρτι και μύρτιλα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Κομμάτια: 8

Για τις μπάρες

Για το ντιπ γιαούρτι με μύρτιλα (προαιρετικό)

Διαδικασία

Μπάρες

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες γκρανόλας με ντιπ από γιαούρτι και μύρτιλα, αρχικά βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να αραιώσει.
  3. Αδειάζουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε καλά με μια σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  6. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ξανά με μια ελαστική σπάτουλα.
  7. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι 12×12 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο και κόβουμε σε 8 μακρόστενες μπάρες.

Ντιπ γιαουρτιού

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα πολτοποιημένα μύρτιλα.
  2. Σερβίρουμε σε μπολάκι.
  3. Γαρνίρουμε από πάνω με φρέσκα μύρτιλα και ξύσμα από λάιμ και συνοδεύουμε τις μπάρες που ετοιμάσαμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy