Συνταγή: Μπαρμπούνια στο τηγάνι με κρασί

Τα μπαρμπούνια αποθεώνονται στο τηγάνι! Ετοιμάστε πρώτοι αυτή τη θεϊκή συνταγή με τηγανητά μπαρμπούνια, αρωματισμένα με κρασί, μουστάρδα και λεμόνι. Είναι μια από τις 45 συνταγές με ψάρια που θα βρείτε στο βιβλίο «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια» που κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Ιουλίου με την Καθημερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 2 μερίδες ή 4 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπαρμπούνια στο τηγάνι με κρασί, αρχικά βάζουμε τα μπαρμπούνια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να νοστιμίσουν.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια για 4-5 λεπτά.
  3. Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεκτικά, για να μη διαλυθούν) και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μπαρμπούνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy