Συνταγή: Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Πιο λεπτές από pancakes αλλά πιο χοντρές από κρέπες, αυτές οι τηγανίτες είναι κάτι ενδιάμεσο. Είναι πολύ εύκολες, με ελάχιστα υλικά και δεν έχουν ζάχαρη.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπανανοτηγανίτες με βρώμη, χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  2. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ.
  3. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε στις μπανάνες και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης και το αλάτι.
  6. Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει χυλός.
  7. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  8. Βάζουμε ελάχιστο από το βούτυρο στο τηγάνι.
  9. Ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και περιστρέφουμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός.
  10. Μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  11. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  12. Σερβίρουμε, τις μπανανοτηγανίτες βρώμης, με μέλι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy