20′ προετοιμασία
1′ μαγείρεμα
Σύνολο: 21′
Υλικά
Μερίδες: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπανανόψωμο αρχικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 10 x 20 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτοντας και το γάλα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πολτοποιημένες μπανάνες και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνουμε τη σοκο- λάτα σε σταγόνες και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον νιφάδες βρώμης.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει ελαφρώς πριν ξεφορμάρουμε.
Μυστικά
Για το μπολ:
Βάζουμε πάντα το γιαούρτι (ή υλικά που μπορεί να βγάλουν υγρά) στη βάση του μπολ και από πάνω σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά ώστε τα πιθανά υγρά του γιαουρτιού να μην μαλακώσουν τη γκρανόλα, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Τα ανακατεύουμε λίγο πριν τα καταναλώσουμε και τα απολαμ- βάνουμε φρέσκα και τραγανά.
Για τη σπιτική γκρανόλα:
Ετοιμάζουμε μεγάλες ποσότητες και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο μπολ, καλύτερα στο ψυγείο στις μεγάλες ζέστες. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε πάντα μια θρεπτική και νόστιμη βάση για το πρωινό ή το δεκατιανό μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 